Corporate BBQ-style Poolparty

FFEST organiseerde voor dit bedrijf hun jaarlijkse zomerfeest. De briefing bevatte kernwoorden als Casual/Chique/Poolparty. Meer hebben wij niet nodig om mee aan de slag te kunnen :-). Het menuvoorstel dat chef Bart Van Aken opmaakte was overtuigend. En met zijn Zeeuws-vlaamse buddy's Kamiel en Hendrik Buysse (aka Blend Brothers) stonden ze met zijn drieën tien man sterk.

De hapjes en voorgerechten en desserts werden uitgedragen. Voor het hoofdgerecht kon men aan de BBQ zelf een stukje 60 dagen gerijpte entrecote kiezen.

Na het diner nam FFEST de bar over van Ben Belmans en mixte tot in de vroege uren.

Foto's: © Piet De Kersgieter

Chef's:
Bart Van Aken - Kamiel & Hendrik Buysse (www.blend-group.eu)
3 chefs - 4 kelners - 45 gasten

Menu:

(by Bart Van Aken)

Hapjes

  • Pastrami van West-Vlaams Rood Rund (Dierendonck), met picalili en augurk
  • Gedroogde entrecote van West-Vlaams Rood Rund (Dierendonck)
  • Ceviche van wilde zeebaars

Voorgerechten

  • Gelakte, traag gegaarde shortrib met salade groene appel, witte selder waterkers en yuzu
  • Gamba's met salsa, squash van avocado en taco's

Hoofdgerecht

  • Dierendonck Entrecote van West-Vlaams Rood Rund , 60 dagen gerijpt, met BBQ mousseline en garnituren...

Sidedishes (to share)

  • 'Oude rassen' tomatensalade met watermeloen en kruisbes
  • Asperges met olie van groene kruiden
  • Bloemkool en romanesco met crème van Manchego
  • Baby krielaardappelen met citroen, marjolein en look
  • Gegrilde gemms met vinaigrette van karnemelk en pecorino
  • Fregola di Sarda met feta, olijven en tomatencompote

Desserts

  • Dessert: Crème brûlée van kokosmelk met citroengras en kaffir limoen
  • Taartjes van Joost Arijs