De Superette

by Kobe Desramaults & 'Biggie the barefoot baker' Sarah Lemke - www.de-superette.be

Toen Kobe in 2012 Sarah Lemke uit de states liet overkomen om het broodprogramma van In De Wulf op punt te zetten (lees: om hem te leren brood bakken), ontstond de brandende goesting om samen een ambachtelijke bakkerij te beginnnen. Dit is De Superette geworden. Een restaurant/bar/bakkerij met als kloppend hart de zowat grootste houtgestookte oven van Vlaanderen. Sarah is er nog steeds en samen met haar team bakt ze het beste zuurdesembrood, de zotste pizza's en gerechten die ontwistbaar in de filosofie van In De Wulf (✞ eind 2016) en door Kobe gecreeërd zijn. Het hele verhaal lees je trouwens ook in het boek.

Moodboard - get inspired

foto's: © Piet De Kersgieter

boek DE SUPERETTE VOOR:

HOUTOVEN - zuurdesempizza's - lokaal - slow food - nose to tail - houtskool - bbq - smokeyness - fermented soda - natuurlijke wijnen - casual - rock n roll